DigiPol alkalmazás - hatékony eszköz, az okos polgárok kezében

 

A Biztonságos Digitális rsadalomért Egyesület célja, hogy olyan eszközt adjon a magánember kezébe, amivel a közbiztonság és köztisztaság fenntarhatóbb. Az egyesület célkitűzése, hogy a DigiPol alklamazás elterjedésével, annak használatára feljogosított személyek olyan automatikusan hitelesített képeket, videókat tudjanak készíteni, amelyek önmagukban is felhasználhatók esetleges bírósági eljárásokban. A DigiPol alkalmazással készült dokumentumokat a BIDITA munkatársai minden esetben továbbítják az illetékes szervezetek felé!

Mi a DigiPol?

A DigiPol egy olyan mobil applikáció, amelynek segítségével a DigiPol-tagok nagymértékben fokozhatják a közbiztonságot és köztisztaságot. A DigiPol alkalmazás – elsőként Európában – képes valós időben, hiteles és jogerős képeket/videókat/hanganyagokat rögzíteni.

Egy ideális világban nem lenne szükség rendőrökre, határőrökre és polgárőrségre. Egy ideális világban nem lopnak, nem szemetelnek és nem parkolnak a tilosban.

Mi viszont a való világban élünk, ahol az értékeinket eltulajdoníthatják, ahol büntetlenül lehet a szemetet kiborítani a zöldövezet közepén és ahol a jogosulatlanul a mozgáskorlátozottak parkolójában parkolásnak nincs semmi következménye.

 


Hogyan működik?

A DigiPol rendszer legfontosabb védekező eszköze – úgyszólván fegyvere – a mindenki által használt mobiltelefon, melyre fejlesztésünknek köszönhetően, “bárki” számára elérhetővé tettük a hiteles adatok és információk készítésének lehetőségét.

A felhasználó, egy speciális, távoli azonosítást és regisztrációt követően, olyan fényképeket, hanganyagokat, videókat és dokumentumokat hozhat létre, hogy azok azon nyomban hitelesítésre kerülnek (elektronikus aláírás és időbélyeg kombinációja). A beégetett GPS koordinátákkal együtt – és ezáltal pedig teljes bizonyító erővel rendelkező -magánokiratokként jönnek létre. Erre a 2017. január 1-én megjelent Bizalmi törvény, valamint a 2016. július 1-én megjelent eIDAS rendelet ad lehetőséget.


Mire jó a DigiPol alkalmazás?

Mit szólna egy személyi testőrhöz?

Amíg az ókori városokat több méter vastag városfalak védték, addig a mai „városfal” megtestesítője a DigiPol lehet. Olyan keretrendszert ad a Digipol-tagok kezébe, amivel erősíthetik a biztonságérzetüket úgy, hogy valódi segítség van mellettük.

Nagyon leegyszerűsítve bizonyító erejű dokumentumokat hozhatunk létre a DigiPol segítségével. A DigiPol eszközrendszerrel elkészített képek, videók, hanganyagok valós időben már be is érkezhetnek a megfelelő hatósághoz, ahol bizonyítékként alátámaszthatják az esetet követő eljárásokat.


DigiPol ELŐNYEI

Miért állítjuk, hogy ez a jövő?

törvényileg is hiteles, eredeti adatok rögzülnek
telefonbeszélgetések azonosítása
biometrikus, helyi vagy távoli
azonosítás
felhasználhatóság az EU
egész területén

JELENTKEZZEN "DigiPol tag"-nak!

Legyen egy olyan közösség tagja, ahol tehet a közbiztonságért, köztisztaságért!

MIT TUD TENNI A DigiPol-tag a közbiztonságért?

MIT TUD TENNI A DigiPolgár a köztisztaságért?

HOGYAN TUD A DigiPolgár SEGÍTENI A KÖZLEKEDÉSBEN?

Hiteles képet, hangfájlt, videót készít a DigiPol alkalmazással az eseményről és azt a rendszerbe feltölti, ahol a munkatársaink közvetítik a megfelelő hivatal felé.

Hiteles kép, videó készítés a DigiPol alkalmazással a helyszínekről

Hiteles kép, videó készítés a DigiPol alkalmazással a történésekről

Megdönthetetlen bizonyítékok készülnek, amiket nem lehet manipulálni!

Minden olyan helyszínen, ahol olyan esemény történik, ami intézkedést kíván, olyan dokumentum jön létre (kép, hangfájl, videó), amely azonnal, a pontos helyszínt és a készítő személyt is igazolja – a már említett időbélyegnek és GPS koordinátának köszönhetően -, így hiteles. Ráadásul a készített fájlok nem a DigiPol-tagok eszközén tárolódnak, hanem azonnal és változtatás nélkül kerülnek az illetékes hatóságokhoz.

Ezért az ilyen módon elkészített képek, videók, hanganyagok ennek megfelelően tehát, a hatóságokhoz beérkezve,  teljes bizonyító erővel rendelkező bizonyítékként alátámasztják az esetet követő eljárásokat. Ezen rendszer használatának köszönhetően nem lehet többet megtámadni egyetlen képi, hangi vagy mozgó képi bizonyíték perdöntő hitelességét sem, mivel minden egyes információ, már a készítés pillanatában hitelesítésre kerül, azaz még a készítő fél is kizárja magát a későbbi manipulálás lehetőségéből!

Társadalmunk egyik nehezen kezelhető területe, a szabályt szegő személyek, az illegális folyamatok és események kiszűrése és teljes hitelt érdemlő bizonyítékok generálása a konkrét események történésének helyszínén, valós időben.

Egy illegális helyen lerakott szemétkupac, egy agresszívan fellépő személy cselekménye, nehezen bizonyítható esetek és események tömkelegét generálja nap mint nap, melyek szinte mindegyike büntetlenül marad.

Ugyanilyen kihívás lehet továbbá egy kiégett közterületi világítás gyors bejelentése, vagy egy balesetveszélyes kátyú pontos helyzetének és állapotának bejelentése.

Utazásaink, napi ingázásaink alkalmával – legyünk autóban, kerékpáron, vagy gyalogosan – sokszor, sokféleképpen találkozunk tilosban vagy a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen jogtalanul parkoló, vagy szabálytalanul, a leállósávban előző autóval. Nem egyszer fordul elő, hogy gyalogosként, kerékpárosként életveszélyes helyzetbe kerülhetünk az említett felelőtlen autósok miatt.

A DigiPol-tag, kezében a telefonjával képes arra, hogy ezeket az élethelyzeteket rögzítse és szinte azonnal eljuttassa az alkalmazásunk segítségével munkatársunkhoz, aki továbbítja a megfelelő hatóságokhoz.

A DigiPol alkalmazással akár a lakosság is beköthető a közbiztonság fokozásába, hisz a lakosság, a kisebb, zárt közösségek, ugyanúgy védhetik magukat, mint a nagyobb városok lakói, hisz hiteles, eredeti adatokkal és információkkal tudnak bejelentést tenni.

A DigiPol eszközrendszerrel elkészített képek, videók, hanganyagok valós időben már be is érkezhetnek a megfelelő hatósághoz, ahol teljes bizonyító erővel rendelkező bizonyítékként alátámaszthatják az esetet követő eljárásokat.

 

További szolgáltatásaink